Nasze Menu

Autorskie menu oparte na tradycji.

śniadania & przekąski

Śniadanie firmowe

38.00
Jajeczka / Kiełbaska / Sałatka

Tatar z jelenia

60.00

Tatar wołowy

48.00

Śledź na plackach ziemniaczanych

39.00
i cytrynowym puchu

Móżdżek cielęcy

50.00

Grasica cielęca

53.00

Duszonka z grzybów leśnych

35.00

Kiszony śledź na chałce

24.00

Sałatki

Cezar

38.00
Mieszanka sałat / Pomidor / Ogórek / Kurczak grillowany / Grzanki / Dwa rodzaje sosów

Klimaty

48.00
Mieszanka sałat / Pomidor suszony / Oliwki / Kapary / Wołowina wędzona w sianie / Sos

Lazur

35.00
Mieszanka sałat / Gruszka / Ser Lazur / Pestki dyni i słonecznika / Sos

Gąska

48.00
Marynowana pierś z gęsi / Seler / Gruszka / Sos

Zupy

Flaki

21.00

Zalewajka

21.00

Barszcz czerwony z uszkami

19.00

Krem z kalafiora

18.00
z białą czekoladą/ chili

Krem z czerwonej kapusty

18.00

Cebulowa

19.00

Czernina z łazankami

34.00

Rosół z gęsimi pielmieni

21.00

Zupa rybna

39.00
z owocami morza

Pierogi

Ze szpinakiem i fetą

27.00

Z mięsem

27.00

Z kapustą i grzybami

27.00

Ruskie

26.00

Pierogi z gęsiną

39.00

Z gęsią wątróbką

39.00

Dania główne

Polędwica wołowa

93.00
Z figą/ Makiem/ Pasternakiem

Półmisek dla dwojga

129.00
Trzy rodzaje mięsa / Ziemniaczki opiekane / Surówki

Filet z kurczaka lub schab

42.00
Panierowany / Ziemniaki / Surówka

Karczek grillowany

42.00
Ziemniaki opiekane / Surówka

Policzki wołowe

59.00
Kopytka / Buraczki

Polędwiczka wieprzowa

58.00
Kaszotto gryczane z orzechami / Carpaccio z buraka

Pierś z kurczaka

49.00
Sos śmietanowo-cytrynowy / Ryż / Tagliatelle z warzyw korzeniowych

Cielęcina w sosie śmietanowo-leśnym

65.00
Kopytka/ Carpaccio z buraka

Golonka

59.00
Ziemniaki chrzanowe/ Kapusta

Żeberka glazurowane

55.00
Kopytka/ Kapusta

Ozorek wołowy w sosie chrzanowym

55.00
Puree ziemniaczane/ Buraczki

Cynaderki

49.00
Kasza gryczana/ Surówka

Królik w śmietanie

66.00
Kopytka/ Buraczki

Ryby

Dorsz

57.00
Na chruście ziemniaczanym/ Surówka z gruszki i selera

Sandacz

65.00
Sos limonkowy/ Kule z dzikiego ryżu/ Mieszanka sałat/ Owoce cytrusowe

Łosoś w sosie

65.00
Z omułkami chilijskimi/ Z soczewicą bieluga/ Parowanymi warzywami

Pstrąg z pieca

59.00
Na ziemniaczanej wyspie

Makarony

Tagliatelle

53.00
Z owocami morza

Fusilloni

43.00
Z wołowiną/ Sosem pomidorowym

Papardelle

48.00
Z borowikami

Naleśniki

Z warzywami

39.00
Pod pierzynką z mozzarelli

Z serem i owocami

35.00

Placki Ziemniaczane

Czyste

25.00

Z gulaszem i surówką

48.00

Rezerwacja

REZERWACJE I ZAMÓWIENIA MOŻNA SKŁADAĆ TELEFONICZNIE POD NUMEREM TELEFONU
+48 34 365 17 83

przez cały tydzień – od poniedziałku do niedzieli – w godzinach: 10.30 – 20.30