Nasze Menu
Autorskie menu oparte na tradycji.
śniadania & przekąski
Śniadanie firmowe
38.00Jajeczka / Kiełbaska / Sałatka
Tatar z jelenia
60.00Tatar wołowy
48.00Śledź na plackach ziemniaczanych
39.00i cytrynowym puchu
Móżdżek cielęcy
50.00Grasica cielęca
53.00Duszonka z grzybów leśnych
35.00Kiszony śledź na chałce
24.00Sałatki
Cezar
38.00Mieszanka sałat / Pomidor / Ogórek / Kurczak grillowany / Grzanki / Dwa rodzaje sosów
Klimaty
48.00Mieszanka sałat / Pomidor suszony / Oliwki / Kapary / Wołowina wędzona w sianie / Sos
Lazur
35.00Mieszanka sałat / Gruszka / Ser Lazur / Pestki dyni i słonecznika / Sos
Gąska
48.00Marynowana pierś z gęsi / Seler / Gruszka / Sos
Zupy
Flaki
21.00Zalewajka
21.00Barszcz czerwony z uszkami
19.00Krem z kalafiora
18.00z białą czekoladą/ chili
Krem z czerwonej kapusty
18.00Cebulowa
19.00Czernina z łazankami
34.00Rosół z gęsimi pielmieni
21.00Zupa rybna
39.00z owocami morza
Pierogi
Ze szpinakiem i fetą
27.00Z mięsem
27.00Z kapustą i grzybami
27.00Ruskie
26.00Pierogi z gęsiną
39.00Z gęsią wątróbką
39.00Dania główne
Polędwica wołowa
93.00Z figą/ Makiem/ Pasternakiem
Półmisek dla dwojga
129.00Trzy rodzaje mięsa / Ziemniaczki opiekane / Surówki
Filet z kurczaka lub schab
42.00Panierowany / Ziemniaki / Surówka
Karczek grillowany
42.00Ziemniaki opiekane / Surówka
Policzki wołowe
59.00Kopytka / Buraczki
Polędwiczka wieprzowa
58.00Kaszotto gryczane z orzechami / Carpaccio z buraka
Pierś z kurczaka
49.00Sos śmietanowo-cytrynowy / Ryż / Tagliatelle z warzyw korzeniowych
Cielęcina w sosie śmietanowo-leśnym
65.00Kopytka/ Carpaccio z buraka
Golonka
59.00Ziemniaki chrzanowe/ Kapusta
Żeberka glazurowane
55.00Kopytka/ Kapusta
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
55.00Puree ziemniaczane/ Buraczki
Cynaderki
49.00Kasza gryczana/ Surówka
Królik w śmietanie
66.00Kopytka/ Buraczki
Ryby
Dorsz
57.00Na chruście ziemniaczanym/ Surówka z gruszki i selera
Sandacz
65.00Sos limonkowy/ Kule z dzikiego ryżu/ Mieszanka sałat/ Owoce cytrusowe
Łosoś w sosie
65.00Z omułkami chilijskimi/ Z soczewicą bieluga/ Parowanymi warzywami
Pstrąg z pieca
59.00Na ziemniaczanej wyspie
Makarony
Tagliatelle
53.00Z owocami morza
Fusilloni
43.00Z wołowiną/ Sosem pomidorowym
Papardelle
48.00Z borowikami
Naleśniki
Z warzywami
39.00Pod pierzynką z mozzarelli
Z serem i owocami
35.00Placki Ziemniaczane
Czyste
25.00Z gulaszem i surówką
48.00Rezerwacja
REZERWACJE I ZAMÓWIENIA MOŻNA SKŁADAĆ TELEFONICZNIE POD NUMEREM TELEFONU
+48 34 365 17 83
przez cały tydzień – od poniedziałku do niedzieli – w godzinach: 10.30 – 20.30