Nasze Menu
Autorskie menu oparte na tradycji.
Przekąski & Śniadania
Śniadanie - 38.00
Jajeczka / Kiełbaska / Sałatka
Tatar wołowy - 48.00
Tatar z jelenia - 60.00
śledź na plackach ziemniaczanych - 39.00
I cytrynowym puchu
Móżdżek cielęcy - 45.00
Grasica cielęca - 53.00
Duszonka z grzybów leśnych - 35.00
Sałatki
Cezar - 38.00
Mieszanka sałat / Pomidor / Ogórek / Kurczak grillowany / Grzanki / Dwa rodzaje sosów
Klimaty - 48.00
Mieszanka sałat / Pomidor suszony / Oliwki / Kapary / Wołowina wędzona w sianie / Sos
Lazur - 35.00
Mieszanka sałat / Gruszka / Ser Lazur / Pestki dyni i słonecznika / Sos
Gąska - 48.00
Marynowana pierś z gęsi / Seler / Gruszka / Sos
Zupy
Flaki - 21.00
Zalewajka - 21.00
Barszcz czerwony z uszkami - 21.00
Krem z kalafiora - 18.00
Z białą czekoladą/ Chili
Krem z czerwonej kapusty - 18.00
Cebulowa - 19.00
Czernina z łazankami - 34.00
Rosół z gęsimi pielmieni - 21.00
Zupa rybna - 39.00
Z owocami morza
Pierogi
Ze szpinakiem i fetą - 27.00
Z mięsem - 27.00
Z kapustą i grzybami - 27.00
Ruskie - 26.00
Pierogi z gęsiną - 39.00
Z gęsią wątróbką - 39.00
Dania główne
Polędwica wołowa - 93.00
Z figą/ Makiem/ Pasternakiem
Półmisek dla dwojga - 129.00
Trzy rodzaje mięsa / Ziemniaczki opiekane / Surówki
Filet z kurczaka lub schab - 42.00
Panierowany / Ziemniaki / Surówka
Karczek grillowany - 42.00
Ziemniaki opiekane / Surówka
Policzki wołowe - 59.00
Kopytka / Buraczki
Polędwiczka wieprzowa - 58.00
Kaszotto gryczane z orzechami / Carpaccio z burak
Pierś z kurczaka - 49.00
Sos śmietanowo-cytrynowy / Ryż / Tagliatelle z warzyw korzeniowych
Cielęcina w sosie śmietanowym - 65.00
Kopytka/ Carpaccio z buraka
Golonka - 59.00
Ziemniaki chrzanowe/ Kapusta
Żeberka - 55.00
Kopytka/ Kapusta
Ozorek wołowy - 55.00
Puree ziemniaczane/ Buraczki
Cynaderki - 52.00
Kasza gryczana/ Surówka
Królik w śmietanie - 66.00
Kopytka/ Buraczki
Ryby
Dorsz - 57.00
Na chruście ziemniaczanym/ Surówka z gruszki i selera
Sandacz - 65.00
Sos limonkowy/ Kule z dzikiego ryżu/ Mieszanka sałat/ Owoce cytrusowe
Łosoś w sosie - 65.00
Z omułkami chilijskimi/ Z soczewicą bieluga/ Parowanymi warzywami
Pstrąg z pieca - 59.00
Na ziemniaczanej wyspie
Makarony
Tagliatelle - 53.00
Z owocami morza
Fusilloni - 43.00
Z wołowiną/ Sosem pomidorowym
Papardelle - 48.00
Z borowikami
Naleśniki
Z warzywami - 39.00
Pod pierzynką z mozzarelli