Nasze Menu

Autorskie menu oparte na tradycji.

Przekąski & Śniadania

Śniadanie - 38.00

Jajeczka / Kiełbaska / Sałatka

Tatar wołowy - 46.00
śledź na plackach ziemniaczanych - 32.00

I cytrynowym puchu

Móżdżek cielęcy - 38.00
Móżdżek cielęcy - 38.00
Grasica cielęca - 49.00
Duszonka z grzybów leśnych - 35.00

Sałatki

Cezar - 38.00

Mieszanka sałat / Pomidor / Ogórek / Kurczak grillowany / Grzanki / Dwa rodzaje sosów

Klimaty - 42.00

Mieszanka sałat / Pomidor suszony / Oliwki / Kapary / Wołowina wędzona w sianie / Sos

Lazur - 35.00

Mieszanka sałat / Gruszka / Ser Lazur / Pestki dyni i słonecznika / Sos

Gąska - 48.00

Marynowana pierś z gęsi / Seler / Gruszka / Sos

Zupy

Flaki - 21.00
Zalewajka - 21.00
Barszcz czerwony z uszkami - 19.00
Krem z kalafiora - 18.00

Z białą czekoladą/ Chili

Krem z czerwonej kapusty - 18.00
Cebulowa - 16.00
Czernina z łazankami - 34.00
Rosół z gęsimi pielmieni - 21.00
Zupa rybna - 34.00

Z owocami morza

Pierogi

Ze szpinakiem i fetą - 27.00
Z mięsem - 27.00
Z kapustą i grzybami - 27.00
Ruskie - 26.00
Pierogi z gęsiną - 39.00
Z gęsią wątróbką - 39.00

Dania główne

Polędwica wołowa - 93.00

Z figą/ Makiem/ Pasternakiem

Półmisek dla dwojga - 108.00

Trzy rodzaje mięsa / Ziemniaczki opiekane / Surówki

Filet z kurczaka lub schab - 42.00

Panierowany / Ziemniaki / Surówka

Karczek grillowany - 42.00

Ziemniaki opiekane / Surówka

Policzki wołowe - 59.00

Kopytka / Buraczki

Polędwiczka wieprzowa - 58.00

Kopytka w sosie kurkowym / Kaszotto gryczane z orzechami / Carpaccio z buraka

Pierś z kurczaka - 49.00

Sos śmietanowo-cytrynowy / Ryż / Tagliatelle z warzyw korzeniowych

Cielęcina w sosie śmietanowym - 65.00

Kopytka/ Carpaccio z buraka

Golonka - 55.00

Ziemniaki chrzanowe/ Kapusta

Żeberka - 49.00

Kopytka/ Kapusta

Ozorek wołowy - 55.00

Puree ziemniaczane/ Buraczki

Cynaderki - 49.00

Kasza gryczana/ Surówka

Przepona wołowa - 59.00

Kasza/ Surówka

Królik w śmietanie - 66.00

Kopytka/ Buraczki

Ryby

Dorsz - 57.00

Na chruście ziemniaczanym/ Surówka z gruszki i selera

Sandacz - 65.00

Sos limonkowy/ Kule z dzikiego ryżu/ Mieszanka sałat/ Owoce cytrusowe

Łosoś w sosie - 65.00

Z omułkami chilijskimi/ Z soczewicą bieluga/ Parowanymi warzywami

Pstrąg z pieca - 59.00

Na ziemniaczanej wyspie

Makarony

Tagliatelle - 48.00

Z owocami morza

Fusilloni - 39.00

Z wołowiną/ Sosem pomidorowym

Papardelle - 45.00

Z borowikami

Naleśniki

Z warzywami - 39.00

Pod pierzynką z mozzarelli

Z serem i owocami - 35.00

Placki Ziemniaczane

Czyste - 25.00
Z gulaszem i surówką - 48.00

Rezerwacje & Zamówienia

Telefon
+48 34 365 17 83